Σελίδες για τον Τουρισμό της Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ)

........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά

........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ψάχνουν με το κυάλι τους Ελληνες τουρίστες στη Βόρεια Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Βόρεια Ελλάδα


Ισχυρό πλήγμα έχει υποστεί ο τουρισμός στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα εξαίτίας των μέτρων λιτότητας που κάνουν πολλούς Ελληνες να το ξανασκέφτονται αν θα κάνουν διακοπές και αν θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του www.agelioforos.gr. Η πτώση στην τουριστική κίνηση συνδέεται άρρηκτα με την κρίση στην Ελλάδα, καθώς επισκέπτες από το εξωτερικό ακυρώνουν ταξίδια προς τη βόρεια Ελλάδα, θεωρώντας ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη, καθώς επηρεάζονται και από τις εικόνες των βίαιων επεισοδίων στην Αθήνα, οι οποίες κάνουν το γύρο του κόσμου.

«Δεν φτάσαμε ούτε στο μισό της σεζόν και ήδη έχουμε ζήτημα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος. «Δεν υπάρχει κίνηση από Ελληνες στα ξενοδοχεία, καθώς έρχονται μόνο αυθημερόν για να κάνουν το μπάνιο τους. Δεχόμαστε ακυρώσεις από τη ρωσική αγορά και τουριστικά γραφεία μας ζητούν να διαβεβαιώσουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την Αθήνα στη Βόρεια Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Τάσιος. Οι διανυκτερεύσεις είναι μειωμένες κατά 15% σε σχέση με πέρσι και δεν υπάρχει ζήτηση για τον Ιούλιο στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής. Ενα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι ότι «ξενοδόχοι της Χαλκιδικής, κυρίως ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων, δεν έχουν πληρωθεί για το 2009 και το 2010 για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού, τα οποία επιπλέον έχουν μειωθεί», σύμφωνα με τον κ. Τάσιο. «Επιχειρούμε προσέγγιση των επισκεπτών μέσω δελεαστικών τιμών, οι οποίες είναι φθηνότερες κατά μέσο όρο κατά 10%. ενώ η τιμή ενός δίκλινου δωματίου ξεκινά από 40-50 ευρώ. Ωστόσο, προσμένουμε να μειωθεί το διάστημα των διανυκτερεύσεων σε σχέση με πέρσι», τόνισε ο κ. Τάσιος.

Μείωση κατά 20% στη Θεσσαλονίκη

Κατά 20% μειωμένη είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νομού Θεσσαλονίκης σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αντώνιο Τορνιβούκα. Ο ίδιος, πάντως, πρόσθεσε ότι ο Ιούνιος δεν ήταν πολύ κακός μήνας λόγω κυρίως της άφιξης περισσότερων επισκεπτών από ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες απέκτησαν απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη μέσω εταιριών χαμηλού κόστους.

Με το μικροσκόπιο ψάχνουν Ελληνες επισκέπτες σε Καβάλα-Πιερία

Κατά 50%-60% είναι μειωμένες οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων επισκεπτών στα ξενοδοχεία των παραθεριστικών περιοχών του νομού Καβάλας, ενώ και στην ίδια την πόλη παρατηρείται μείωση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Απόστολος Αθιανάς.

ΠΙο καλή φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στην Πιερία. «Η κινηση είναι αυξημένη κατά 15% κατά μέσο όρο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Γιώργος Μπούρος. «Η αύξηση είναι ικανοποιητική σε σχέση με πέρσι χάρη στις αφίξεις περισσότερων επισκεπτών από το εξωτερικό και ειδικότερα από τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία. Η Παραλια Κατερίνης για παράδειγμα έχει καλύτερη επίδοση σε σχέση με τις αφίξεις των τουριστών σε σχέση με πέρσι».

Πάντως, ο κ. Μπούρος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη μειωμένη κίνηση Ελλήνων επισκεπτών στο νομό σε ότι αφορά πάντα στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία. «Είναι πολύ πεσμένος ο εσωτερικός τουρισμός» τόνισε, προσθέτοντας, πάντως, ότι το κενό που αφήνουν οι Ελληνες επσικέπτες καλύπτεται από την αύξηση του αριθμού ξένων επισκεπτών στο νομό, προσθέτοντας ότι τον Οκτώβριο θα φανούν τα τελικα΄αποτελέσματα.

Λύπη εκφράζει η Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας

Τη λύπη και τον αποτροπιασμό της, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, για την όλη κατάσταση και για τα γεγονότα στο σύνολό τους στο κέντρο της Αθήνας έτσι όπως διαδραματίζονται κατ' επανάληψη.
























































































Η ΕΞΑ συμπαραστέκεται τόσο στο ξενοδοχείο - μέλος της που αναγκάστηκε να πάρει έκτακτα μέτρα ευθύνης για την προστασία επισκεπτών και εργαζόμενων εκκενώνοντάς το, όσο και στα λοιπά ξενοδοχεία - μέλη της στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, τα οποία λόγω φύσης και θέσης (έναντι του Ελληνικού Κοινοβουλίου), πληρώνουν συνεχώς και επί σειρά ετών "τα σπασμένα" από "τα έργα και τις ημέρες των εκάστοτε κυβερνώντων".

"Εκτιμούμε πώς κατά τα χτεσινά γεγονότα όλες οι πλευρές <<εκτροχιάστηκαν>> και κάνουμε έκκληση για γενικότερη αυτοσυγκράτηση, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και στις ακόμη δυσκολότερες που προβλέπονται για όλους μας", επισημαίνει η ΕΞΑ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

"Τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, μιλάνε από μόνα τους. Οι συνέπειες τους δε, είναι προφανείς. Τόσο για τους επισκέπτες της πόλης που βρέθηκαν στο <<μάτι>> ενός ακόμα <<κυκλώνα>> βίας, εγκλωβισμένοι και φοβισμένοι, (στον αντίποδα του <<ολυμπιακού ιδεώδους>> και της <<ολυμπιακής εκεχειρίας>> λόγω των ιδιαίτερων <>) όσο και για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία και τους εργαζόμενους σε αυτά".


















Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ την
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 12:39
Συντάκτης: Δημήτρης Ουζουνίδης

*από το:

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=100223



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου