Σελίδες για τον Τουρισμό της Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ)

........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά

........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά
........................................................... - Η Ελλάδα ως Παγκόσμια Κληρονομιά Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ 1912-1913 ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



O Υπουργος Μακεδονιας Θρακης Θ.Καραογλου.JPG





                                         O Υπουργος Μακεδονιας Θρακης Θ.Καραογλου




Καθηγητες Α.Π.Θ Μ.Βαφειαδης ,Κ.Κατσιφαρακης.JPGΚαθηγητες Α.Π.Θ Μ.Βαφειαδης, Κ.Κατσιφαρακης   
Εγκαινίασε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής Ευάγγελου Λιβιεράτου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου την έκθεση «Ιστορικοί χάρτες 1912-1913» Πολύτιμοι και μοναδικοί στο είδος τους χάρτες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ) του Εθνικού  Κέντρου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και των συλλεκτών Γαρυφάλλου Δεμερτζή- Παπαϊωάννου και Νικόλτσιου.
          Οι χάρτες της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων απεικονίζουν τις μεταβολές των Ελληνικών συνόρων από την πορεία του ελληνικού στρατού για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και κρατούν το ρόλο τους πολύ σημαντικό ως σημεία αναφοράς των περιοχών που αποτυπώνουν.
          Οι αίθουσες του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης γεμάτες από εκθέματα μεγάλων δωρητών συλλεκτών αγκαλιάζουν και ισχυροποιούν με το δυναμικό τους αυτή την ενδιαφέρουσα έκθεση των ιστορικών χαρτών περιόδου 1912-1913 όπου όπως προλόγισαν οι ομιλητές υπήρξαν πολύτιμοι στο παρελθόν και δίνουν τα φώτα τους για το μέλλον.
          Ελληνικές εδαφικές σηματοδοτήσεις που μαρκάρουν ανεξίτηλα στον χρόνο τον πολύτιμο ελληνικό τόπο και τον ταυτότητα του. Οι χάρτες είναι πραγματικά αριστουργήματα καταγραφής υπό κλίμακα με το πάθος των ανδρών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού να περισσεύει από την τελειότητα της αποτύπωσης.
          Μπορούμε να τα γνωρίσουμε και να μυηθούμε σ’ αυτά με τη ευχέρεια των ανθρώπων του Πολεμικού Μουσείου να μας ξεναγήσουν. Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τα μέσα Οκτωβρίου 2012 και είναι ελεύθερη η είσοδος.
 Γρηγορίου Λαμπράκη 4-ΤΚ 54636 Θεσσαλονίκη.
Τρίτη- Παρασκευή 9.00-14.00, Σάββατο- Κυριακή 10.00-14.00,
 τηλ.2310 249803-5
fax 2310249803.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου